RheumaBuddy

Houd elke dag een overzicht bij van het verloop van je reumatoïde artritis.
Ontdek patronen en krijg meer grip op je artritis.
Deel je gegevens met je reumatoloog en maak deel uit van een online community
voor jongvolwassenen met RA.

 

Screenshot_20180103-130817_iphone7plussilver_portrait.png
pexels-photo-367273.jpeg
 

Kenmerken

RheumaBuddy is een applicatie om meer zelfmanagement te creëren. In andere woorden, de applicatie helpt je om meer grip te krijgen op je artritis. Hoe? Door een beter overzicht te creëren, patronen te ontdekken en door uit te vinden wat je zelf kunt doen om je ziekte positief te beïnvloeden. Deel je bevindingen met je reumatoloog – RheumaBuddy is een perfect instrument om het verloop van je ziekte bij te houden sinds het laatste consult. Daarnaast heeft de applicatie ook een functie als ‘Buddy’. In de online community van RheumaBuddy kan je om hulp vragen, advies zoeken of anderen helpen als je zelf een goede dag hebt. Als je je dag niet wilt delen met elke RheumaBuddy,
kan je ervoor kiezen om het alleen te delen met je “Buddies”.

 

Het is je persoonlijke RA logboek

Dag na dag, wanneer het jou uitkomt, kan je registeren hoe actief je RA is. Hierdoor krijg je meer inzicht in de verschillende factoren die invloed hebben op je ziekte.

 

Hoe gaat het vandaag?

Gebruik de scorebalk om te registeren hoe je je voelt met betrekking tot pijn, vermoeidheid, stemming en stijfheid. Je kunt ook de pijnkaart gebruiken om erachter te komen waar je in je lichaam de meeste pijn hebt.

 

Je onthoudt het allemaal

Kies uit geschreven notities, audionotities en foto’s om je dag vast te leggen. Zo hoef je niet alles zelf te onthouden, vooral als je een consult hebt met je reumatoloog.

Een goed overzicht

Je dagelijkse registraties vormen samen een waardevol overzicht na een langere periode. Zo kunnen de statistieken bijvoorbeeld inzicht geven in de relatie tussen je pijn, stemming en vermoeidheid.

 

Nauwkeurige informatie voor je reumatoloog

Je kan eenvoudig je reumatoloog laten zien hoe het met je ging sinds het laatste consult – en niet alleen hoe het met je ging op de dag van het consult zelf. Dat verzekert een beter en meer gerichte behandeling.

 

Buddy community

Deel tips en adviezen met andere jongvolwassenen met RA. Gebruik de applicatie om een helpende hand te ontvangen op een slechte dag en er iets voor terug te geven op een goede dag.

Download de app gratis

Voor professionals die werken met RA

 

Een ervaren reumatoloog in Denemarken, Berit Schiøttz-Christensen, heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van deze applicatie. Zij heeft ook het voordeel gezien van een tool voor jongeren met RA.

RheumaBuddy is voornamelijk een tool voor jongeren met RA om een niek inzicht te krijgen in hun eigen ziekte - en daardoor hoe ze gemotiveerd kunnen worden om slechte gewoontes te breken en hun leven in een meer positieve richting aan te passen.

Voor professionals heeft RheumaBuddy ook voordelen. De basis voor het begeleiden en behandelen van de patiënt wordt sterker. Patiënten hebben vaak moeite om in detail te beschrijven hoe ze zich sinds het laatste consult voelden. Dat geeft je als specialist geen eerlijk en betrouwbaar beeld van hun algemene gesteldheid. Het beeld wat je van deze applicatie krijgt is, in tegenstelling, een veel meer holistisch inzicht in plaats van een momentopname.

Het beeld wat je van deze applicatie krijgt is, in tegenstelling, een veel meer holistisch inzicht in plaats van een momentopname.

Je krijgt meer informatie en een beter inzicht in hoe het echt met de patiënt gaat. Dat biedt de mogelijkheid om de behandeling van de jonge patiënt meer te specificeren.

We blijven RheumaBuddy ontwikkelen en zijn al bezig met editie twee. We kunnen onthullen dat de vernieuwde versie een dienst omvat voor professionals en gezondheidswerkers binnen de reumatologie; een service die het nog makkelijker maakt om inzicht te krijgen in hoe de RA de patiënt beïnvloedt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om ervoor te zorgen dat u de laatste informatie ontvangt en hopelijk nieuws over dat RheumaBuddy ook beschikbaar is in uw land.

 
 
jrickmann-120-160x160.jpg
 
“Mensen met reumatoïde artritis krijgen nu de tool waar ze op hebben gewacht - een digitale tool die de variaties in je ziekteactiviteit kan registreren tussen de consulten van de reumatoloog. Het is van groot belang dat jongeren met RA een overzicht krijgen en de symptomen beheersen. In combinatie met de buddy-functie heeft de applicatie een enorm potentieel om niet alleen voor de patiënt enorm te worden, maar ook bij te dragen aan een veel betere behandeling. We zijn erg trots op dit project.”

James Rickmann
Deputy chairman van de Deense vereniging voor jongeren met RA (FNUG)

 
PageFiles-2005517227-Berit-Schiottz-Christensen2-160x160.jpg
 
"Jonge mensen met reumatoïde artritis hebben behoefte aan een eigentijds hulpmiddel dat hen helpt om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven. RheumaBuddy is uitermate geschikt voor deze jongeren, ook als het gaat om het beschrijven van de dagelijkse veranderingen in hun leven met RA. Deze app kan hen beter inzicht geven in de verschillende symptomen en de behandeling ervan."

Berit Schiøttz-Christensen
Reumatoloog en professor

 
283396e-160x160.jpg
 
"Ondanks het leven met een chronische ziekte, zijn de jongeren slim genoeg om met hun eigen ziekte om te gaan. Met deze applicatie krijgen ze een tool die gebruik maakt van sociale technologieën. Ze krijgen een virtuele buddy die hen in staat stelt om reumatoïde artritis te behandelen en de community bevordert het delen van kennis en het zorgen voor anderen. We zien een geweldige mogelijkheid voor de app om kwaliteit van leven te verbeteren en een kans om de behandeling te specificeren."

Andreas Dam
CEO, Daman

Partners

Het verbeteren van kwaliteit van leven voor jongeren met RA en ze een digitale tool bieden om grip te krijgen op hun ziekte. Dat zijn de redenen waarom we RheumaBuddy hebben ontwikkeld. Wie zijn de mensen achter deze app? Om deze grote zelfmanagement app te realiseren is er een nauwe samenwerking tussen Daman, die de app zelf heeft ontwikkeld, leden van de Deense vereniging voor jongeren met RA (ForeningeN af Unge med Gigt) en reumatoloog en professor Berit Schiøttz-Christensen.


 

y-R-w.png

Youth-r-well

Youth-R-Well.com is de onafhankelijke stichting die zich inzet voor jongeren met reuma in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Youth-R-Well.om biedt een website waar jongeren met reuma informatie kunnen vinden, met elkaar in contact kunnen komen en herkenning kunnen voelen. Naast de website, is één van de successen van Youth-R-Well.com het organiseren van events. Hier ontmoeten jongeren met reuma elkaar, delen zij ervaringen en leren zij van elkaar, maar ook van wat wordt aangeboden als event. Daarnaast wil de stichting jongeren met reuma onder de aandacht brengen in Nederland, zodat jongeren met reuma meer begrip krijgen in de samenleving.

www.youth-r-well.com

 

Daman

Daman

Daman is een bedrijf gespecialiseerd in de digitalisering van de gezondheidszorg. Onze missie is om de gezondheid te verbeteren door middel van digitale innovatie. Wij zijn gepassioneerd over technologie en digitale media en leveren diensten die de kwaliteit van leven van patiënten verhogen en de zorgverleners in staat stellen om betere resultaten te bereiken. De kracht van ons bedrijf ligt in de grondige kennis van de zorgsector en de vaardigheden en expertise van onze mensen.

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

 

 
 

Blijf in contact - we luisteren altijd

Heb je een suggestie, feedback of iets anders dat je onder onze aandacht wilt brengen? Of zou je geïnteresseerd zijn om andere mensen met RA te laten weten over deze applicatie? Stuur ons dan een e-mail en wij zullen ons best doen om zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen.

 

Stuur ons dan een e-mail en wij zullen ons best doen om zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen.

Naam *
Naam